Koordinatörlüğünü Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfının yaptığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ve Bosna-Hersek Büyükelçiliği’nin ortaklaşa düzenlediği, “19 Ekim 2021-2023, Aliya İzzetbegoviç’i Tanıma ve Tanıtma Etkinlikleri” kapsamında “Aliya, Bir Medeniyetin Yeniden İnşası” projesinin 2. etkinliği 22 Ekim 2021 tarihinde Bursa Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirildi.
Uludağ Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Asım YEDİYILDIZ’ın oturum başkanlığını üstlendiği panelde Sarajevo Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sanjin KODRIČ ve Aliya Bilgeliği üzerine konuşan “Bilge Aliya” kitabının yazarı ve vakfımızın Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Osman ARSLAN, siyasetçi ve aynı zamanda bir yazar olan İzzetbegoviç’in yaşadığı zorlukları, verdiği mücadeleyi ve yaşamını detaylı olarak anlattılar. Aliya’nın kızı Lejla AKŠAMİJA ise babasıyla olan hatıralarını anlattı.
Babasının mücadeleyle geçen hayatından ve azminden bahseden Lejla AKŠAMİJA, “Avrupa’nın ve dünyanın siyaset sahnesinde bir yıldız gibi parlayan babam Aliya’nın eserlerini ve mirasını hatırlayan herkese, özellikle Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa DÜNDAR’a çok teşekkür ediyorum.” dedi. Fotoğraf sergisinde babasıyla olan fotoğraflarını Başkan DÜNDAR’a gösterirken duygusal anlar yaşayan AKŠAMİJA, “Biz küçükken babam eve gelince odasına çekilir, hemen kitaplara sarılırdı. Matematiği çok iyi bilirdi. Güzel anlatımıyla bana matematiği sevdirdi. 30 yaşına gelmeden iki fakülte bitirmişti. Babamla Ramazan ayında yaşadığımız sahurlar dün gibi aklımda. Kendisine hayata dair sorular sorduğumuzda açık seçik cevaplar vermez, bizlerin düşünmesini, cevapları kendimizin bulmasını isterdi.” dedi.
Bir yanıt yazın