Biyografi

53012090_2198759300389183_6185631854117257216_n

 Dr. Osman Arslan

   1968 yılında Adana’da dünyaya geldi. Adana’da Dosteller İlkokulu’nu(1980), Atatürk Ortaokulu‘nu(1983) ve Adana Erkek Lisesi’ni(1986) bitirdi. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı(1990). Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Ana Bilim Dalı’nda ‘Sivil Toplum’ konusunda hazırladığı tezi vererek yüksek lisans programını tamamladı. Halen Kocaeli Üniversitesi‘nde Spor Bilimleri alanında Doktora Programını tamamladı.(2019)

 1991-2008 yılları arasında yayın hayatına da kazandırdığı İlim Kültür ve Sanatta Çınar Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı.

 1991-94 yılları arasında Anadolu Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürlüğü, 1995-2001 yılları arasında Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Aynı vakfın 2007-2008 döneminde Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptı.  

    2001 yılında bir Kooperatifler Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

   2005 yılında Çanakkale Zaferi’nin 90. Yılı nedeniyle gerçekleştirilen ‘Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Tanıtım ve Geliştirme Projesi Çalışmaları ‘nın Genel Koordinatörlüğü görevini yürüttü.

   Resmi Marş olarak da kabul edilen, ulusal bayram ve resmi- askeri törenlerde kullanılan ’90. Yıl Çanakkale Marşı’nın(2005) söz yazarıdır.

 “Güller ve Küller” adlı şiir kitabı basılan ilk eseri oldu(1995). adlı bir şiir kitabı, Halen üniversitelerde kaynak kitap olarak başvurulan  “Kuramsal ve Tarihsel Aşamaları ile Sivil Toplum ve Türkiye Gerçeği”(2000) adlı bir bilimsel araştırma kitabı, “Bir Yürek Yürüyüşü”(2005- ikinci baskı 2019)  adlı bir deneme-öykü kitabı ve “İmanın İmkanı Yendiği Zafer: Çanakkale 1915“(ik Baskı: 2008, 4. baskı:2018) tarihi belgesel-öykü kitabı yayımlandı. Arslan’ın, 2019 yılında dört şiir kitabı daha yayımlandı: “Yakarış”, “Belki Anlayan Olur”, “Ya Susarsan”, “Yedi Mum yakıyor Yedi Denizi”. Yine, 2019 yılında, Anadolu Vakfı Kültür Serisi içinde “Anadolu’nun hayat Müdafaasında Gerçek Cephe: Dini Aşırılıklar ve Selefilik” başlıklı kitabı yayımlandı. 2021 yılında “15 Temmuz Fetö İle Mücadele Bilinci”, “İslam Tarihselciliği Üzerine Derkenar” ve “Bilge Aliya” adlı kitapları yayımlandı.

 Çevre ve Şehircilik bakanlığı adına , Çanakkale Zaferinin görsel anlatımı amacıyla hazırlanan ve dönemin kaynaklarından ilk kez gün ışığına çıkartılan belgeleri içeren en kapsamlı ‘Çanakkale Savaşları Albümü’nün (2005) koordinatörlüğünü yaptı, yayın dünyasına kazandırdı. 

   Ajans 2023 yayınları arasında çıkan ve 24 kitaptan oluşan Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşlarını anlatan Türk Tarihi Gerçek Öyküler Çizgi Roman Dizisi’nin(2006) öykü ve senaryolarını yazdı. Yine bu çizgi roman dizisine Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’nın kurtuluş Destanlarının çizgi romanlarını da ekledi.(2011) Ramazan Türkmen tarafından hazırlanan “Sultan Alparslan ve Afşin Bey: Malazgirt Zaferi” (2015) çizgi romanının editörlüğünü yaptı.

         Arslan, Ajans 2023 firmasını kurduğu 2007 yılından itibaren dört yıl boyunca,  üniversite öğrenci kulüplerinin buluşma noktası olan aylık Yerleşke 2023 dergisi imtiyaz sahibi olarak yayımlamaya başladı. Bu tarihten 2011 yılına kadar üniversitelerde ‘O Birisi Benim’ Yerleşke Söyleşilerini gerçekleştirdi.    

      Engelli Eğitimine destek olan Saygı Özel Eğitim Kurumları’nın kurucu ve ortakları arasında yer aldı; Ankara ve Konya’da yedi okulda onbinlerce engelli çocuk ve yetişkin vatandaşımızın eğitim ve rehabilitasyonuna katkıda bulundu.  

       1987 yılından itibaren amatör spor alanında Ankara’da çalışmalarda bulundu. Saygıspor ve Çınarspor çatısı altında yönetici olarak sportif ve kültürel etkinliklerde bulundu. 

        Ankatek Tanıtım& Organizasyon firmasının sahibi olan Arslan  ticari çalışmalarının yanında bir düşünce insanı olarak yazı, şiir, konferans ve seminerlerini sürdürmektedir.

           Hz. Muhammed’i Tanıma ve Tanıtma Uluslararası Derneği Kurucusu ve Yüksek istişare Kurulu üyesi olan Arslan, Uluslararsı vakıflar ve STK’lar Dayanışma Konseyi (ICANO) kurucusudur. 2009-2018 yılları arasında Vakıf ve Sosyal Kuruluş Yöneticileri Derneği (Vakıf-Kur) Genel Başkanlığı’nı yürüten Arslan bu dernek aracılığı ile iki çocuk evi açarak Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan alınan kız çocuklarının topluma kazandırılması için ön ayak olmuştur. Bu yolla pek çok çocuğun kurumdan alınarak STK’lar tarafından sahiplenilmesi için bir planlamaya girişmiştir. Türkiye- pakistan Gönül Köprüsü Platformu Genel Sekreteri olarak İslamabad ve Lahor arasında tahsis edilen bir alanda yaşanan sel felaketi sonrası okul yapımını gerçekleştiren Arslan çeşitli sivil toplum kuruluşlarında iyilik amaçlı çalışmalarını ve sosyal-kültürel etkinliklerini de sürdürmektedir. 2021 yılından başlayarak 2023’te sonlanacak olan “Bir Medeniyetin yeniden İnşası – Aliya İzzetbegoviç’i Tanıma ve Tanıtma Projesi” kapsamında yönetici olarak çalışmalara aktif katılım sağlamaktadır.

          10 Kasım 2012 tarihinde yapılan Genel Kurul sonunda Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı seçilmiş bu görevi 10 Kasım 2014 tarihine kadar iki yıl sürdürmüştür.

    Arslan 2012 yılında Sarıçam Belediye Başkanlığı Özel kalem Müdürlüğü ile başladığı kamu görevine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Yayın sorumluluğu ile devam eden Arslan Basın şefi olarak 2015 başında başladığı Anayasa Mahkemesinde görevine halen Anayasa Mahkemesi Basın Müşaviri ve Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak devam etmektedir.

            2019 yılında yayın hayatına başlayan Anayasa Yargısı Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürü olan Arslan aynı yıldan itibaren AY Yayıncılık tarafından yayımlanan Bilim Sanat ve Edebiyat’ta Ayizi Dergisi’nin Yayın Kurulu Başkanı olarak kültür hayatına katkılarını devam ettirmektedir. 

           Arslan, evli ve üç çocuk babasıdır.

Hakkımda
Hakkımda
Merhaba. Bu sayfalarda birlikte olmaktan son derece mutluyum. Hoş geldiniz. Hayat yolundayız. Her birimiz ayrı bir mecradan, farklı bir maceradan geliyoruz...

Site Toplam Ziyaretçi: 1188249

Son Yüklenenler

Paylaşımlarımdan Haberdar Olmak İster misiniz?